Perheiden kanssa toimiminen ja monialainen yhteistyö Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien työympäristöissä -tutkinnon osa (25 osp)

12.09.2023 — 23.02.2024
Hakuaika:
25.04.2023 — 11.09.2023
Ruokolahti (hybridi)
Kasvatus- ja ohjausala
Ammatillisen koulutuksen tutkinnon osa
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Varhaiskasvatuksesta kiinnostuneet, alaa jo opiskelleet tai työkokemusta kartuttaneet

Koulutuksen kuvaus

Oletko kiinnostunut työskentelemään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan varhaiskasvatuksessa ja perhetoiminnassa? Tämän tutkinnon osan suorittaminen osana kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalaa tuottaa sinulle kelpoisuuden työskennellä Suomen evankelis-luterilaisessa seurakunnassa lastenohjaajana.

Keskeisiä tutkinnon osan aiheita ovat perheiden moninaisuuden, vanhemmuuden tukemisen sekä perheen hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämisen ja monilaisen yhteistyön ja palveluohjauksen lisäksi Raamatun ja kirkon opin tuntemus sekä hartauksien toteuttamiseen tutustuminen.

Tutkinnon osa on valinnainen pakollinen tutkinnon osa suoritettaessa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalassa.


Opintojen sisältö 25 osp
  • Perheiden moninaisuus
  • Vanhemmuuden tukeminen
  • Monialainen yhteistyö ja palveluohjaus
  • Seurakunnan hengellisen työn suunnittelu ja toteutus

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, itsenäisistä tehtävistä sekä harjoituksista. Lisäksi opintoihin kuuluu työssäoppimisjakso Suomen kirkon evankelis-luterilaisessa seurakunnassa. Työssäoppimisjakso sisältää näytön. Työssäoppimisjaksoa varten tulee olla esitettynä rikostaustaote ennen opintojen alkua.

Toteutusmuodot
Osaamista hankitaan oppilaitoksessa teoriatunneilla, verkko-opinnoilla sekä käytännön työtehtävissä alan työpaikoissa. Osaaminen osoitetaan näytöllä aidoissa työympäristöissä.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe

Kirjallinen koe ja haastattelu, jossa kiinnitetään huomiota opiskelijan motivaatioon, vuorovaikutustaitoihin sekä opiskeluvalmiuksiin. Hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen taito.

Kustannukset: koulutus on maksuton

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7823348

Tulosta koulutuksen esite