Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen -tutkinnon osa (40 osp), non stop

Hakuaika:
02.11.2024 — 31.12.2024
Ruokolahti (hybridi)
Kasvatus- ja ohjausala
Ammatillisen koulutuksen tutkinnon osa
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kasvatus- ja ohjausalasta kiinnostuneet, alaa jo opiskelleet tai työkokemusta kartuttaneet.

Koulutuksen kuvaus

Tässä tutkinnon osassa keskitytään lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseen sekä tukemiseen varhaiskasvatuksen toimintaympäristöissä. Keskeisiä teemoja ovat lapsen kasvun ja hyvinvoinnin tukeminen sekä varhaiskasvatuksen toiminnan toteuttaminen. Tutustut varhaiskasvatuksen lakeihin ja ohjaaviin asiakirjoihin. Lisäksi pääset laajentamaan osaamistasi ja saat ottaa luovuutesi käyttöön erilaisissa menetelmissä ja työtavoissa.

Tutkinnon osa on pakollinen tutkinnon osa suoritettaessa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalassa.

Opintojen sisältö 40 osp

  • Ohjaajataidot
  • Asiakkaan hyvinvointi ja turvallisuus
  • Lait, säädökset ja ohjeet
  • Työyhteisötaidot

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, itsenäisistä tehtävistä sekä ohjausharjoituksista. Lisäksi opintoihin kuuluu työssäoppimisjakso varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä. Työssäoppimisjakso sisältää näytön. Työssäoppimisjaksoa varten tulee olla esitettynä rikostaustaote ennen opintojen alkua.

Toteutusmuodot

Osaamista hankitaan oppilaitoksessa teoriatunneilla, verkko-opinnoilla sekä käytännön työtehtävissä alan työpaikoissa. Osaaminen osoitetaan näytöllä aidoissa työympäristöissä.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe

Kirjallinen koe ja haastattelu, jossa kiinnitetään huomiota opiskelijan motivaatioon, vuorovaikutustaitoihin sekä opiskeluvalmiuksiin. Hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen taito. Tutkintoa määrittelee SORA-lainsäädäntö. Tarkemmat tiedot: step.fi/sora

Kustannukset: Koulutus on maksuton

Haku:  Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan non stop. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7823348

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 40
Lisätietoa:
opettaja
Ritva Wainonen


Tulosta koulutuksen esite