KOULU - mikä on tärkeintä juuri nyt?

KOULU – mikä on tärkeintä juuri nyt?

20.09.2023 — 21.09.2023
Hakuaika:
07.02.2023 — 01.09.2023
Lapua
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: 85
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Koulutus palvelee koulujen johtoryhmiä ja vastuuhenkilöitä, sivistystoimea, oppilashuoltoa sekä kaikkia koulun johtamisesta ja vastuutyöstä kiinnostuneita.

Koulutuksen kuvaus

KOULU – mikä on tärkeintä juuri NYT? 

Koulutus on kahden päivän kokonaisuus, jossa keskeistä on pysähtyminen kouluyhteisön tärkeiden kuulumisten äärelle. Koulutus on suunnattu koulujen johtoryhmille. Jokaisesta koulusta toivotaan osallistujia 4-5 henkilöä. Koulutukseen otetaan yhteensä 50 henkilöä.  

Koulutuksen tavoitteena  

Tavoitteena on pysähtyä oman kouluyhteisön kuulumisten ja ilmiöiden äärelle sekä saada näkökulmia askarruttaviin ilmiöihin ja peilata ratkaisumalleja eri kouluyhteisöjen kanssa.  

Koulutuksen sisältö 

Koulutuksen ensimmäisenä päivänä pureudutaan perusopetuksen ajankohtaisiin kuulumisiin ja näkökulmiin. Ilmiöihin pureudutaan tarkastelemalla koulua systeeminä, pohtimalla tietoisen toiminnan merkitystä koulusysteemissä, tarkastellaan hyvinvointia tukevien rakenteiden merkitystä ja sisältöä toimintakulttuurin tukemiseksi. Tärkeimmän yhtenäisen sisällön koulutukseen luovat osallistujien keskeiset kysymykset omasta työyhteisöstä. Ennakkovastausten perusteella tarkennetaan koulutuksen ensimmäisen päivän sisältöä. Toisena päivänä pureudutaan omien yhteisöjen kysymyksiin ohjatusti ja peilataan saatuja näkökulmia toisten osallistujien näkökulmiin. 

Jokaiselle osallistujaryhmälle jaetaan ennakkotehtävänä kaksi kysymystä:  

Mitä kouluyhteisöllenne kuuluu?  

Mikä on keskeisin ja ajankohtaisin kysymys juuri nyt?  

Lisätietoa:
Koulutuskoordinaattori
Maarit Vinni


Tulosta koulutuksen esite