Kuvituskuva lastenohjaaja lasten kanssa

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

09.01.2024 — 26.09.2025
Hakuaika:
09.10.2023 — 04.12.2023
Helsinki
Kasvatus- ja ohjausala
Perustutkinnot
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
Osaamisalat: Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala
Valintahaastattelu: 14.12.2023
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Lastenohjaajan tehtävästä kiinnostuneet

Koulutuksen kuvaus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon/varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan suorittaneena työskentelet erilaisissa kasvatus-, ohjaus-, suunnittelu- ja avustamistehtävissä. Työssä tarvitaan positiivisuutta, luovuutta ja rohkeutta, hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä vastuullisuutta ja luotettavuutta. Työssäsi huolehdit lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ohjaat eri-ikäisiä lapsia sekä toimit yhteistyössä vanhempien kanssa. Työssä voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi ja luovuuttasi. Ilmaisulliset työtavat, kuten musiikki, liikunta ja kädentaidot, ovat tärkeä osa lastenohjaajan työtä. Lastenohjaajana työskentelet varhaiskasvatuksen erilaisissa työympäristöissä, kuten lastenhoitajana päiväkodissa tai seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyössä.

Koulutus / tutkinto on tarjolla myös työvoimakoulutuksena.

Jos haluat opiskella työttömyysetuudella tuettuna, haet silloin koulutukseen TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta tai TE-palveluiden sivuilla Haussa oleva työvoimakoulutus - Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi). Ohjeita ja koulutusten hakulinkit löydät Uudenmaan haussa olevien työvoimakoulutusten joukosta, osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi. Työvoimakoulutuksen hakunumero on 716557. Linkki koulutuksen tietoihin TE-hallinnon sivuilla.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7823348

Tutkintonimike

Lastenohjaaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
koulutussuunnittelija
Sari Peltokangas

+358447583425
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233