Ikääntyvien osallisuuden edistäminen -tutkinnon osa (35 osp)

11.03.2024 — 15.08.2024
Hakuaika:
30.01.2024 — 22.03.2024
Ruokolahti (Monimuotokoulutus)
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa tutkinnon osa perustutkinnosta mm. Ikääntyneiden osallisuuden edistämisen -tutkinnon osa (35 osp) sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Tämä koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat työskennellä ikääntyvien parissa.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksessa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan ikäihmisten kanssa tehtävää työtä ja käyttämään monipuolisesti alan työmenetelmiä ja -välineitä asiakkaan osallisuuden edistämiseksi. Ikäihmisten parissa tulet työskentelemään myös alan säädökset, eettiset periaatteet ja arvot tuntien. Koulutuksesta saat lisää osaamista onnistuneeseen vuorovaikutukseen. Koulutuksen jälkeen voit myös opiskella lisää sosiaali- ja terveysalaa. Opetus toteutetaan verkkovälitteisenä lähiopetuksena, verkossa tehtävillä oppimistehtävillä, käytännöntaitojen harjoittelulla oppilaitoksella sekä työpaikoilla. Opiskelu toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Koulutus on tarjolla myös työvoimakoulutuksena. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sivuilla Haussa oleva työvoimakoulutus - Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)
Työvoimakoulutuksen hakunumero on 717329.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 35
Lisätietoa:
Koulutuspäällikkö
Marika Lehvonen

Tulosta koulutuksen esite