Kuvituskuva lähihoitaja tukee potilasta

Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osa (30 osp)

05.12.2022 — 19.05.2023
Hakuaika:
03.08.2022 — 05.12.2022
Ruokolahti
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneet henkilöt

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen aikana suoritetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (lähihoitaja) yksi tutkinnon osa; Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp). Sisältönä on terveyden edistäminen ja suunnitelmallinen työskentely, hoitotyön menetelmät, lainsäädäntö ja palvelujärjestelmä, vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät, turvallisuus, työkyky ja työhyvinvointi sekä erityisruokavaliot. Opetus toteutetaan verkkovälitteisenä lähiopetuksena, verkossa tehtävillä oppimistehtävillä, käytännöntaitojen harjoittelulla oppilaitoksella sekä työpaikoilla. Koulutuspaikat STEP-koulutus Ruokolahti ja alan työpaikat. Verkkovälitteinen lähiopetus toteutetaan samanaikaisesti useammalla STEP-koulutuksen kampuksella.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 30
Tulosta koulutuksen esite