Hoiva-avustajan koulutus

02.11.2022 — 12.05.2023
Hakuaika:
05.09.2022 — 16.10.2022
Pieksämäki
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Hoiva-alan avustavista tehtävistä kiinnostuneet.

Koulutuksen kuvaus

Pieksämäen kaupungin perusturva ja STEP-koulutus hakevat yhteistyössä hoiva-avustajaksi ja lähihoitajaksi oppisopimuksella koulutettavia henkilöitä 2.11.2022 alkavaan koulutukseen. Sinulle solmitaan koulutuksen ajaksi määräaikainen, palkallinen työsopimus. Koulutus järjestetään työpaikan ja STEP koulutuksen tiloissa Pieksämäellä.

Hoiva-avustaja koulutus kestää noin puoli vuotta. Lähihoitajan koulutus kestää aikaisemmasta työkokemuksestasi ja koulutuksestasi riippuen 1-2 vuotta.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 60
Lisätietoa:
Tulosta koulutuksen esite