Hoiva-avustaja- tai lähihoitajakoulutus

17.03.2022 — 29.02.2024
Hakuaika:
07.11.2021 — 07.03.2022
Pieksämäki
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton

Kohderyhmä

Lähihoitajan tai hoiva-avustajan työstä kiinnostuneet.

Koulutuksen kuvaus

Opiskele ihmisläheisen työn osaajaksi! Meillä on tarjota palkallinen oppisopimustyöpaikka ja opinnot työn ohessa.

Pieksämäen kaupungin perusturva ja STEP-koulutus hakevat yhteistyössä hoiva-avustajaksi ja lähihoitajaksi oppisopimuksella koulutettavia henkilöitä 17.3.2022 alkavaan koulutukseen. Sinulle solmitaan koulutuksen ajaksi määräaikainen, palkallinen työsopimus. Koulutusta järjestetään työpaikalla ja STEP-koulutus Pieksämäellä.

Voit hakea koulutukseen mukaan myös sote-alan muista työpaikoista tai etsiä itse oppisopimustyöpaikan. Työtehtävän tulee soveltua tutkinnon suorittamiseen.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta. Koulutuksia toteutetaan päivä- ja iltaopetuksena.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Lisätietoa: