Digitaidot haltuun

11.04.2022 — 05.10.2022
Hakuaika:
11.02.2022 — 01.09.2022
Lapua
Tietotekniikka
Harrastus- ja vapaa-ajankurssit
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu erityisesti työikäisten työttömien, työttömyysuhanalaisten ja työvoiman ulkopuolella olevien aikuisten digitaalisten taitojen kehittämiseen.

Koulutuksen kuvaus

Maksuttomassa Digitaidot haltuun -koulutuksessa opit digitaalisten palvelujen haltuunottoa tehokkaasti ja hallitusti yhdessä oppien. Koulutuksessa käydään läpi kansalaisen digitaitoihin kuuluvia osaamisalueita erilaisten laitteiden haltuunotosta sosiaaliseen mediaan, tietoturvaan ja verkkoasiointiin.

Koulutuksessa perehdytään digitaalisten sisältöjen ja välineiden perusasioihin ja palveluiden käyttöönottoon. Erityisesti painotetaan työnhakua palvelevien asiointisivustojen haltuunottoa. Sisällöissä tutustutaan erityisesti työnhakua palvelevien ja työelämässä käytettäviin sosiaalisen median palveluihin ja käyttöön. Harjoitellaan video-cv:n tekoa. Lisäksi syvennytään tietoturvaan ja turvalliseen asiointiin verkossa.

Koulutus koostuu neljästä eri moduulista, jotka ovat Perusteet, Sosiaalinen media ja viestintä, Tietoturva ja asiointi verkossa sekä Tiedon alkuperä ja taitojen syventäminen. Tarkoitus on, että osallistuja ilmoittautuu ja osallistuu koko koulutukseen. On kuitenkin mahdollista osallistua myös vain yksittäisiin moduuleihin. Koulutus tapahtuu kahtena iltana viikossa

Koulutukseen osallistujilla on hyvä olla tietokoneen käytön välttävät perustaidot, mutta niitä kerrataan tarpeen mukaan. Ota mukaan oma kannettava tietokone, älypuhelin tai tabletti, mutta se ei ole välttämätöntä. Tarvittaessa voit käyttää oppitunneilla oppilaitoksen tietokonetta tai tablettia.

Lisätietoa:
koulutuspäällikkö
Sari Peltokangas

+358447583425
Koulutuskoordinaattori
Maarit Vinni
maarit.vinni@step.fi