Bändilinja

12.08.2024 — 31.05.2025
Hakuaika:
02.03.2024 — 31.12.2024
Järvenpää
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Kansanopistolinjat
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: 2600€/lukuvuosi. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös kuukausierissä 260 €/kk.
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Unelmoitko muusikon urasta? Haluatko kehittää soitto- ja laulutaitojasi? Unelmoitko vuodesta, jolloin voisit keskittyä vain musiikkiin ja saisit soittaa muiden upeiden muusikoiden kanssa? STEP-kansanopiston Bändilinja tarjoaa monipuolista laulun, musiikin ja musiikkiteknologian opetusta. Vuoden mittaisessa koulutuksessa olet osa innostavaa ryhmää, jossa toinen toistaan tukien kehityt musiikillisesti ja luot tulevia askeleita kohti muusikon ammattia. Opiskelu antaa sinulle hyvät valmiudet hakeutumisessa vaikkapa musiikin ja taiteen ammattiopintoihin. Opetussisältöön kuuluvat soittaminen, laulaminen, bändisoitto, ohjattu harjoittelu, laulujen tekeminen, säveltäminen, improvisointi, esiintymiset sekä musiikkiteknologian eri osa-alueet aina liveäänen rakentamisesta studiotyöskentelyyn. Opintoihin sisältyy myös musiikin teoriaa ja historiaa. Oppimateriaalina käytetään mm. musiikin hahmottamiseen keskittyvää Tohtori Toonika -kirjaa. Linjalla hyödynnetään myös Orff-pedagogiikkaa sekä paneudutaan laulun toiminnan perusteelliseen tutkimiseen. Lisäksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston kautta on mahdollista saada lisäsoittotunteja oman instrumentin opiskeluun. Bändilinjalla opettajana toimii bändisoittoon erikoistunut, aktiivisesti itsekin keikkaileva muusikko Make Perttilä, joka on Sibelius-Akatemian solistisesta koulutuksesta valmistunut kitaristi. Laulun vastaavana opettajana toimii Soila Sariola, joka on Sibelius-Akatemiasta valmistunut laulun- ja äänenkäytön monipuolinen osaaja (mm. Lauluyhtye Rajaton ja Saaga Ensemble). Bändilinjan kolmas vahvistus tulee Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistolta ja on nimeltään Anssi Uusisilta. Hän on itse keikkaileva kitaristi ja soitonopettaja sekä opettanut myös musiikin teoriaa, biisien sävellystä ja musiikkiteknologiaa. Myös erilaisten bändien ohjaus on vuosien varrella tullut hyvin tutuksi. Lukuvuoden mittainen musiikillis-pedagoginen kuljetus kattaa monta eri musiikin ja taiteen tyyliä ja tekniikkaa. Linjalta valmistuu musiikillaan tuntevia, tutkivia ja monipuoliseen toimintaan kykeneviä muusikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Bändilinjalla opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa. Olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea. Osa-aikaisista opinnoista voit sopia erikseen. Koulutus toteutetaan Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston pedagogisissa tiloissa Järvenpää-talolla ja Seutulantien toimipisteessä Järvenpäässä.

Koulutuksen kuvaus

Opetussisältöön kuuluvat soittaminen, laulaminen, bändisoitto, ohjattu harjoittelu, laulujen tekeminen, säveltäminen, improvisointi, esiintymiset sekä musiikkiteknologian eri osa-alueet aina liveäänen rakentamisesta studiotyöskentelyyn. Opintoihin sisältyy myös musiikin teoriaa ja historiaa.

Oppimateriaalina hyödynnetään mm. Helsingin Pop & Jazz Konservatorion Soiva kirja -materiaaleja, Orff pedagogiikkaa ja laulun toiminnan perusteellista tutkimista. Lisäksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston kautta on mahdollista saada lisäsoittotunteja oman instrumentin opiskeluun.

Bändilinjalla opettajana toimii bändisoittoon erikoistunut, aktiivisesti itsekin keikkaileva, Sibelius-Akatemian solistisesta koulutuksesta valmistunut kitaristi, muusikko Make Perttilä ja laulun vastaavana myös Sibelius-Akatemiasta valmistunut laulun- ja äänenkäytön monipuolinen osaaja Soila Sariola (mm. Lauluyhtye Rajaton ja Saaga Ensemble).

Vuoden mittainen musiikillis-pedagoginen kuljetus kattaa monta eri musiikin ja taiteen tyyliä ja tekniikkaa. Linjalta valmistuu musiikillaan tuntevia, tutkivia ja monipuoliseen toimintaan kykeneviä muusikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea. Osa-aikaisista opinnoista on mahdollista sopia erikseen. Koulutus toteutuu Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston pedagogisissa tiloissa Järvenpää-talolla ja Seutulantien toimipisteessä sekä STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksella.

Lukuvuosi 2023-2024

Koulutus alkaa 14.8.2023 ja päättyy 31.5.2024.

Kustannukset

Lukuvuoden kokonaishinta on 2600 €. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös kuukausierissä 260 €/kk. Kaikkina lähiopetuspäivinä sinulle kuuluu yksi lämmin ateria. Aikaisempina vuosina STEP-koulutuksella on ollut mahdollista avustaa osaa opiskelijoista kuukausimaksujen maksamisessa OPH:n opintoseteliavustuksen kautta.

STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksella on opiskelija-asuntola, jossa asumisesta voi tiedustella opintotoimistosta opintotoimisto.jarvenpaa@step.fi tai puhelimitse 044 358 9052. Asuntolan asukkaille kuuluu lounaan lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.

Hakeminen

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä tai tekstiviestillä.

Opintovuosi STEP-kansanopistossa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Lukuvuosi STEP-kansanopistossa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi STEP-kansanopistossa.

Koulutuksessa on vielä tilaa ja siihen voi tulla mukaan vielä syksyn 2023 aikana. Hae nyt!

Lisätietoa:
Opettaja
Markku Perttilä

Opinto-ohjaaja
Katarina McAlester

+358401930417