Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla -tutkinnon osa (20 osp)

15.08.2023 — 10.11.2023
Hakuaika:
06.04.2023 — 01.08.2023
Ruokolahti (hybridi)
Kasvatus- ja ohjausala
Ammatillisen koulutuksen tutkinnon osa
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 150
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kasvatus- ja ohjausalasta kiinnostuneet, alalla aiemmin työskennelleet sekä alan vaihtajat.

Koulutuksen kuvaus

Oletko kiinnostunut työskentelemään kasvatus- ja ohjausalalla tai oletko kenties jo opiskellut alaa aiemmin? Tämä tutkinnon osa on Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa, jossa perehdyt ihmisen kasvun ja kehityksen vaiheisiin, eri ihmis-, tiedon- ja oppimiskäsityksiin sekä alaa koskevaan lainsäädäntöön ja määräyksiin. Opinnoissa tutustut myös ryhmän kehitysvaiheisiin sekä ryhmädynamiikkaan.

Tutkinnon osan opinnot pitävät lisäksi sisällään ensiapukurssin, hygieniapassin sekä MOD- kurssin.

Opintoihin kuuluvan työssäoppimisjakson aikana pääset käytännössä hyödyntämään oppimaasi sekä harjoittamaan työelämä- ja työyhteisötaitojasi kasvatus- ja ohjausalan ympäristössä päivittäisissä kasvatuksen ja ohjaamisen tehtävissä. Työssäoppimisjakso sisältää näytön. Jaksoa varten sinun tulee esittää rikostaustaote ennen opintojen alkua.

Tutkintoa määrittelee SORA- lainsäädäntö: Opiskelijaksi ei voida ottaa hakijaa, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksella, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön työtehtäviin osallistumisen kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus, vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai kommunikaation ja viittomisen estävä sairaus tai vamma
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman, asiakkaan tai muiden käytännön työtehtäviin osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

 

Opinnot koostuvat verkkoluennoista, lähipäivistä sekä itsenäisesti suoritettavista opintotehtävistä.

Mahdollisuus S2- tukeen.

Opintojen kesto: 15.8.-10.11.2023. Koulutuksen kesto määräytyy kuitenkin aina henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, jossa aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Opintojen kesto ja toteutustapa on aina yksilöllinen.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/8262880

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 20
Tulosta koulutuksen esite