Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus -tutkinnon osa (30 osp)

15.08.2023 — 24.11.2023
Hakuaika:
05.04.2023 — 01.08.2023
Ruokolahti (hybridi)
Kasvatus- ja ohjausala
Ammatillisen koulutuksen tutkinnon osa
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 150
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kasvatus- ja ohjausalasta kiinnostuneet, alalla aiemmin työskennelleet sekä alan vaihtajat.

Koulutuksen kuvaus

Jos olet kiinnostunut toimimaan aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen parissa, tästä tutkinnon osasta pääset hyvin alkuun! Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen tutkinnon osan opinnoissa opit, miten suunnitella ja toteuttaa aamu- ja iltapäivätoiminnan sisältöä ja ohjata erilaisia ryhmiä luovin ja toiminnallisin keinoin. Opinnoissa tutustut myös toimintaan liittyviin asiakirjoihin sekä siihen, millaista yhteistyötä eri tahojen kanssa aamu- ja iltapäivätoiminnassa tehdään.

Tutkinnon osa kuuluu vaihtoehtoisena tutkinnon osana suoritettaessa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalassa.

Opinnot koostuvat verkkoluennosta, kolmesta lähipäivästä/illasta sekä itsenäisesti tehtävistä opintotehtävistä. Lisäksi opintoihin kuuluu työssäoppimisjakso koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnassa kasvatus- ja ohjaustoiminnan tehtävissä, jota varten tulee olla esitettynä rikostaustaote ennen opintojen alkua. Työssäoppimisjakso sisältää näytön.

Tutkintoa määrittelee SORA- lainsäädäntö: Opiskelijaksi ei voida ottaa hakijaa, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksella, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön työtehtäviin osallistumisen kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus, vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai kommunikaation ja viittomisen estävä sairaus tai vamma
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman, asiakkaan tai muiden käytännön työtehtäviin osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

 

Mahdollisuus S2- tukeen.

Opintojen kesto: 15.8.2023- 24.11. Koulutuksen kesto määräytyy kuitenkin aina henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, jossa aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Opintojen kesto ja toteutustapa on aina yksilöllinen.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/8262880

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 30
Tulosta koulutuksen esite